If the high voltage battery charge amount is below 20%, you can keep the high voltage battery performance in optimal condition if you charge the high voltage battery to 100%. (Once a month or more is recommended.)
Co som na forach cital tak ludia pisu ze si tak BMS lepsie odbalancuje a skontroluje napatie vsetkych clankov a ze idealne je pri tomto obcasnom nabijani do 100% nabijat na AC aby sa lepsie rozbalancovali clanky. rovnako je to pre opacnu stranu baterky.. ak idem napriklad ja domov z dlhsej cesty, tak nikdy nenabijam aby som dosiel s 20% ale tak aby som dosiel co s najmensim moznym %.
Je ale zvlastne ze v slovenskom preklade tento bod vobec nefiguruje. Prikladam fotku z manualu ku MY23. Ludia aj pisali ze korejsky manual ma este inu formulaciu tejto vety, ale to neviem posudit 🙂
Príručka Kia EV6 (2022). Zobraziť Kia EV6 (2022) príručku bezplatne alebo ak máte otázku opýtajte sa ostatných Kia EV6 (2022) vlastníkov.
správa
Pri nahlasovaní tohto príspevku sa vyskytol problém.
Blokovať člena?
Potvrďte, že chcete zablokovať tohto člena.
Už nebudete môcť:
Pozrite si príspevky zablokovaných členov
Spomínajte tohto člena v príspevkoch
Pozvite tohto člena do skupín
Pošlite správu tomuto členovi
Pridajte tohto člena ako spojenie
Vezmite prosím na vedomie:
Táto akcia tiež odstráni tohto člena z vašich spojení a odošle správu správcovi stránky.
Na dokončenie tohto procesu počkajte niekoľko minút.